skaparkraft personal team  Skaparkraft logo 
Roland Persson
Född 1957 i Härjedalen. Roland arbetar i huvudsak som regissör, kompositör och klippare. Han har turnerat som musiker sedan 70-talet. 1990 grundade han Skaparkraft som 2011 bytte namn till Skaparkraft Film & Musikproduktion. Han har regisserat en dokumentärserie om konstnärer och leder även dokumentärfilmsprojektet Ett minne för livet – din berättelse som film vars syfte är att göra film om den ”lilla, vanliga” människan. Roland har regisserat den prisbelönade dokumentären De blev våra mödrar (2015) som används i arbete mot rasism och främlingsfientlighet, Bondepoeten (2016) ochBarndomshemmet (2017). Roland komponerar egen musik till filmerna.

Mikaela Lund
Född 1981 i Uppsala. Mikaela arbetar som projektledare, manusförfattare, klippare och pedagog. Hon har studerat kulturantropologi, sociologi, psykologi och pedagogik vid Uppsala Universitet och Mälardalens högskola. Mikaela är delägare i Skaparkraft Film & Musikproduktion sedan 2011 och har arbetat som klippare på dokumentären De blev våra mödrar (2015) och är projektledare samt manusförfattare för barnprogrammet Minnas årstider (2017). Mikaela arbetar även med marknadsföring och filmöversättning.

Andreas Gejke
Född 1983 i Uppsala. Andreas är utbildad inom radio och TV vid Grafiskt utbildningscenter i Uppsala, filmvetenskap vid Stockholms universitet samt filmkurser som UngFilmFramåt och Spektra. Andreas har flera års erfarenhet av filmpedagogik och filmproduktion. 2011 blev han delägare i Skaparkraft Film & Musikproduktion. Filmer i urval: Violinspelet (2004, visad på SVT och vinnare på NUFF filmfestival), Bulb (2006), Gast (2008), Ankomsten (2008) och En vit drake (2009). Andreas arbetar i huvudsak som fotograf, klippare och producent. Han har även regisserat den prisbelönade Träbitar & 11-kaffe (2016) som visats på filmfestivaler världen över.

JSN Venture template designed by JoomlaShine.com