Tillsammans med Riksorganisationen för fortbildning om Förintelsen producerar vi en dramadokumentär baserad på boken Flykten från ett folkmord av Maria Vajta Klamer. Filmen är tänkt att ingå i ett utbildningsmaterial och erbjuda lärare ett pedagogiskt verktyg när de undervisar om andra världskriget och mänskliga rättigheter. 

Genom att berätta om enskilda människors livsöden och upplevelser under Förintelsen och sätta in dem i ett historiskt sammanhang synliggörs nazismens faror och konsekvenser såväl för samhället som för den enskilda individen. Projektet har samtidigt förutsättningar att skapa medkänsla och empati för utsatta människor. Det är ofta först när rationellt tänkande samspelar med våra emotionella upplevelser som vi kan närma oss en förståelse för antisemitismens och rasismens följder och bygga upp ett långsiktigt förhållningssätt till dem. Det är genom den enskilda människans öde som vi kan förstå vår historia.

Filmen beräknas vara till sommaren 2020.

Läs mer på riksff.se

   

Regi: Roland Persson
Producent: Andreas Gejke
Manus: Mikaela Lund & Roland Persson
Baserad på boken Flykten från ett folkmord av Maria Vajta Klamer
Medverkande: Pia Eklund Rosander, Sofia Hillbom, Jan Gezelius, Elin Ternström, Narav Salahaddin m.fl
Animation: Gabriel Gumucio
Fotograf: Andreas Gejke
Produktionsbolag: Skaparkraft Film & Musikproduktion
Produceras i samarbete med Riksorganisationen för fortbildning om Förintelsen

Med stöd av Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, Göteborgs Stad, Västra Götalandsregionen, Gunnar Gillbergs stiftelse, Erik och Lily Philipsons minnesfond, Längmanska kulturfonden, Katz judiska kulturfond, Stiftelsen Anna Ahrenbergs fond, Konung Gustaf VI Adolfs fond för svensk kultur, Rakel och Dagmar Grünbergs stiftelse, Stiftelsen Clas Groschinskys minnesfond

JSN Venture template designed by JoomlaShine.com